Як зберігати м'ясо вдома?

Як зберігати м'ясо вдома?

М'ясо є одним з основних продуктів, які вживають у їжу. І важливо зберігати його правильно, щоб воно довше залишалося смачним і свіжим. Ось кілька порад, як це можна зробити.

Скільки можна зберігати м'ясо у холодильнику

Мити м'ясо краще безпосередньо перед приготуванням, інакше в холодильнику воно почне псуватися. Досить покласти його на холодну полицю, де температура тримається в діапазоні 0…+4 °С.

Якщо м'ясо було куплено без спеціальної упаковки, то небажано зберігати його у закритому поліетиленовому пакеті. Продукту потрібен невеликий доступ повітря. Краще помістити його в харчовий контейнер, неметалевий посуд з кришкою, пергаментний або крафт-папір.

М'ясо птиці можна зберігати близько 2-х днів у сирому вигляді.

Яловичина, свинина та інше червоне сире м'ясо збереже свої властивості протягом 5-7 днів, залежно від температури холодильника.

Фарш залишається свіжим трохи більше 2-х днів.

Слід пам'ятати, що м'ясо на кістці зберігатиметься менше на 1-2 дні, ніж філейні шматки.

Скільки зберігати м'ясо у морозилці

Важливу роль грає як температура і терміни зберігання, а й підготовка продукту до власне заморозки.

Перед заморожуванням мити м'ясо не потрібно, оскільки це значно скорочує його термін придатності. Перш ніж ви відправите м'ясо в морозильник, бажано дати полежати свіжому м'ясу кілька годин в холодильнику. Великий шматок м'яса бажано розділити на порційні шматочки, грам по 300. Так його зручніше зберігати і потім готувати.

Найкраща температура морозильної камери – -18 °С. Найважливішим фактором збереження м'яса в морозилці є відсутність повітря в упаковці. Потрібно вигнати повітря з пакета з м'ясом і щільно його закрити. Ідеально, якщо зробити це за допомогою спеціального вакуумного пакувальника. Щільно закрита упаковка гарантує, що м'ясо не вбере запах риби, що лежить поруч. Щоб не змерзли шматки, що лежать в одному пакеті - можна загорнути кожен у харчову плівку.

На всіх пакетах та контейнерах обов'язково проставляти дату. Так ви точно знатимете, скільки пролежало м'ясо в морозильнику.

Цілу тушку курки, індички чи гусака можна зберігати у морозилці досить довго – до 1 року. Окремі частини птиці бажано зберігати у морозильнику не більше 9 місяців.

Великі шматки свинини, яловичини чи баранини можна зберігати у морозилці від півроку до року. Невеликі шматки м'яса рекомендується зберігати менше – близько 4-6 місяців.

Термічно оброблене заморожене м'ясо збереже свої властивості протягом 2-4 місяців.

Домашня ковбаса та інші ковбасні вироби зберігаються у морозилці не більше 2-х місяців.

Заморожений фарш та внутрішні органи (печінка, серце, нирки) витримають не більше 3-4 місяців.

Повторно заморожувати м'ясо, як і будь-який інший продукт - не можна, оскільки воно втрачає свої властивості та смак, а також корисні мікроелементи.

Парному м'ясу перед заморожуванням потрібно попередньо дати «дозріти», інакше при приготуванні воно буде занадто жорстким.

Відгуки

Поки немає коментарів

Написати відгук



×
Замовити зворотній дзвінок