Як почистити свинячу кишку для ковбаси

Як почистити свинячу кишку для ковбаси

Незважаючи на великий асортимент ковбасних оболонок, натуральні черева все одно залишається найбільш популярною. Адже саме у них можна приготувати дійсно натуральну домашню ковбасу, яку не страшно дати навіть маленьким дітям. Але, щоб домашня ковбаса в натуральній оболонці виправдала ваші очікування, потрібно використовувати якісно очищену череву. Якщо купити її ніде, тоді варто самому навчитися оброблювати такий вид оболонок.

У цій статті Ви дізнаєтесь два способи як швидко почистити свинячі кишки, використовуючи підручні засоби.

Популярні способи чистки свинячої кишки

Нечищені свинячі оболонки непрозорі, матові, з легким рожевим кольором. Складаються з 3 шарів:

  1. внутрішній - містить слиз;

  2. средній - самая оболонка

  3. поверхневий - наповненный кровоносними судини.

Щоб очистити кишки для ковбаси від зайвих шарів знадобитися допоміжний інвентар. У промисловості для цього використовують спеціальне обладнання. А вдома - олівець, шпиці, палички для суші або інші пристосування.

Найнеприємніше в свинячій череві - це її специфічний запах. Тому, перш ніж приступити до очищення, підготуйте робочу зону. Для цього вам знадобляться

  • щільні рукавички. Якщо їх не використовувати, запах вбереться в шкіру рук і позбутися від нього буде досить складно.

  • скатертина для столу. Знову ж для захисту від неприємного запаху.

  • дошка для обробки

Друге, що потрібно зробити - нарізати кишки зручними відрізками. Досвідчені ковбасники ріжуть їх довжиною до 5 метрів. Але новачкам краще починати з 1 м, оскільки вичистити довгі кишки буде не просто.

Як почистити свинячу кишку в домашніх умовах - традиційний спосіб 

Свиные кишки чищеные в домашних условияхПромиті і нарізані черева виверніть навиворіт. Для цього знадобиться гладка дерев'яна паличка, довгі спиці або інші зручні підручні пристосування. Зачепіться ними за край черева і простягніть її наскрізь до кінця кишки. Якщо з першого разу не вийде, нічого страшного. Згодом навчитеся.

Кишки замочіть в солоно-содовому розчині (на 1 л води 2 ст. л. соди і солі) на 3-5 годин. Під його впливом вмирають шкідливі мікроорганізми, а жир стає м'якше, завдяки чому зішкрябується без особливих зусиль.

Чистять кишки на обробних дощечках, використовуючи ніж. Якщо лезо правильно нахилити, разом з епітелієм вийдуть кровоносні судини. Після очищення кишки потрібно замочити в холодній воді на декілька годин і знову повторити процедуру очищення. Якщо кишки чисті (прозоро-білі і тонкі), повторної чистки проводити не потрібно.

Чисті оболонки натягніть на кран і промийте під невеликим напором води. Це дозволить добре вичистити оболонку, а також перевірити чи не була вона пошкоджена під час чищення.

Перед використанням кишку виверніть назад. 

Надійний спосіб швидко почистити кишки

Традиційний варіант досить часозатратний. Якщо у вас немає часу або бажання возиться з кишками цілий день, тоді краще використовувати швидкий спосіб чисти.
Как правильно очистить свиные кишки

Останнім часом популярності набирає чистка кишок за допомогою шпиць. Для цього знадобиться дві шпиці. З одного боку їх туго обмотують ниткою. Між шпицями посередині кладуть кінець череви, а вільну сторону шпиць затискають рукою. Іншою рукою тягніть кишку. Епітелій буде збиратися між шпицями. Тягнути оболонку потрібно до самого кінця, поки епітелій вийде зі зворотним її боку.

Цей спосіб досить швидкий і дозволяє якісно очистити свинячі кишки для ковбаси.

Якщо з першого разу у вас не вийшло, не засмучуйтесь. Досвід приходить з практикою.

Відгуки

  • Дмытро 06.01.2021, 10:41

    Самый простой и надёжный способ это вывернуть на изнанку, промыть и механически очистить
    А потом все засыпать свежеперемеленой сырой картошкой (шкурку не снимать). Тщательно переместить и оставить на сутки в холодильнике... Очистить и промыть - ГОТОВО!

Написати відгук



×
Замовити зворотній дзвінок