Яка оболонка краща для виготовлення ковбаси в домашніх умовах?

Оболонки для ковбас - це завжди актуальна тема, тому що домашнє виготовлення ковбасок нині приваблює багатьох людей. Сьогодні індустрія товарів для виготовлення ковбас дуже широка, тому варто знати їх особливості, призначення та сильні сторони. Зараз мова йтиме про оболонки для ковбас, які використовуються в домашніх умовах. Для того, щоб зробити дуже смачну, соковиту і ароматну ковбаску, потрібно грамотно підібрати оболонку для неї. Після прочитання цієї статті Ви дізнаєтесь якы види оболонок можна використовувати.
Види оболонок, для яких ковбас вони підходять?
У магазинах для копчення можна побачити дуже багато видів оболонок для ковбас. Є натуральні і штучні, різних діаметрів, з різними властивостями, які повинен знати кожен, хто хоче займатися ковбасами.
Натуральні оболонки
До натуральних оболонок відносять оболонки з оброблених свинячих, яловичих і баранячих кишок. Натуральні оболонки досить вимогливі. Їх потрібно готувати перед набиванням, зокрема промивати, потім замочити на кілька годин, знову добре промити. І тільки потім вже можна приступати до наповнення оболонки.
Натуральні оболонки використовуються для всіх видів ковбас і сосисок. Вони відмінно підходять, так як такі оболонки їстівні, витримують високі температури (їх можна смажити) та добре паро- та димо- проникні, що дозволяє коптити продукти.
Штучні оболонки
Штучні оболонки заполонили індустрію виготовлення ковбас своїми широкими можливостями та універсальністю. Штучні оболонки частіше використовуються для масштабних виробництв ковбас, де важливі такі якості, як можливість використання на автоматичних лініях. Але в домашніх умовах їх також використовують. До штучних оболонок відносять:
- Колагенова оболонка
Це білкова оболонка, максимально наближена до натуральної. Всі варені, копчені, напівкопчені ковбаси, а також сосиски і сардельки, можуть бути в колагенових оболонках. В домашніх умовах такі оболонки дуже часто використовують через їх невибагливість, простоту у використанні, міцність та еластичність. Головною особливістю колагенової оболонки є те, що вона єдина зі штучних оболонок, яку можна їсти.
- Целюлозна оболонка
Ця оболонка виготовлюється з натуральної целюлози. Вона значно дешевша, ніж натуральна або білкова. У целюлозних оболонок відмінна паро- та димо- проникність, тому їх використовують для варених ковбас та виготовлення сосисок. Також відмінністю цього матеріалу є те, що оболонки легко знімаються з батона.
- Фіброузна оболонка
Дуже універсальна оболонка для ковбас, так як завдяки спеціальній структурі, витримує щільну набивку фаршем і відмінно зберігає аромат ковбас. У фіброузних оболонках готують ковбаси, а їх бар'єрні властивості допомагають вберегти продукт від зовнішнього впливу.
- Поліамідна оболонка
Одні з найпоширеніших оболонок для ковбас. Вони мають високі характеристики міцності і низьку вологопроникність. За статистикою, більше 80% ковбасної продукції виробляється саме в поліамідній оболонці. Внеї набивають практично всі види варених ковбас. Для використання в домашніх умовах вона відмінно підійде.
Виготовлення ковбас в домашніх умовах, це захоплююче і дуже цікаве заняття, а результат такого приготування ковбаси залежить тільки від досвіду і знань. Фахівці інтернет-магазину «Аромат дерева» діляться з Вами порадами та рекомендаціями, які кожен може втілювати в життя.
Де купити оболонку для домашньої ковбаси в Україні?
Купити оболонку для ковбас можна в інтернет-магазині «Аромат дерева». Всі види оболонок, натуральні спеції та приправки, а також обладнання для виготовлення ковбас та рекомендації по приготуванню - це далеко не повний перелік того, чим ми можемо Вам допомогти. Користуйтеся такою можливістю і отримуйте задоволення як від самого процесу виготовлення ковбас, так і від його результату.
Відгуки
Поки немає коментарів