Яку щепу краще використовувати для копчення м'яса, сала, риби, ковбаси?

Яку щепу краще використовувати для копчення м'яса, сала, риби, ковбаси?

Копченості мають неповторний смак і аромат завдяки просочуванню димом. І при холодному і при гарячому копченні важливу роль відіграє саме щепа для копчення. Від правильно підібраної щепи для копчення в більшій мірі і залежить кінцевий смак продукту, тому багато наших клієнтів просять пояснити їм - як вибрати щепу для копчення та яку щепу для якого продукту використовувати. У цій статті Ви точно знайдете відповідь на ці питання, а також дізнаєтесь деякі секрети, які застосовують професіонали, використовуючи щепу для копчення.

Як вибрати щепу для копчення?

Сьогодні є дуже багато різновидів щепи для копчення з різних порід дерев, а також різноманітні суміші для копчення, в яких змішані декілька видів щепи. Тому новачкам складно зорієнтуватися і правильно вибрати щепу для копчення. Є 3 критерії, за якими необхідно підбирати щепу:

  • Порода дерева;
  • Фракція щепи (стружки);
  • Вологість щепи.

Кожен досвідчений коптильщик знає, яка порода деревини підходить для того чи іншого продукту копчення. Найчастіше використовують вільху, бук, дуб, ясен, а також фруктові дерева: яблуню, вишню, черешню, грушу. Така щепа при тлінні дає дивовижно апетитний аромат і смак продукту.

Щоб продукт мав ще більш яскравий смак і аромат, гурмани рекомендують додавати невеликі гілочки, або ягоди ялівцю, лавровий лист або розмарин.

  • Фракція щепи (стружки)

Якщо Ви купуєте щепу для копчення, зверніть увагу на її фракцію. Щоб дим був рівномірним, а щепа тліла з однаковою швидкістю, необхідно купувати тільки однакову щепу, тобто однієї фракції. Ідеальним варіантом фракції щепи фахівці називають 6-12 мм. Тоді виділений дим буде просочувати продукт рівномірно з усіх боків. Для димогенераторів типу "Лабіринт" потрібна дрібна щепа, фракцією 0,3-1 мм.

  • Вологість щепи

Рекомендована вологість щепи для копчення - до 20%. Для нормального зберігання оптимальна вологість - 10-12%, таку щепу можна зберігати в герметичних пекетах. 

 

Де купити щепу для копчення в Україні

Купити якісну щепу для копчення в Україні можна в інтернет-магазині «Аромат дерева». Широкий вибір порід деревини допоможе підібрати Вам кращу щепу для копчення, а низька ціна допоможе ще і заощадити. Швидше переходьте в наш каталог і вибирайте будь-які товари для копчення, адже у нас є з чого вибрати

Відгуки

  • Олег 15.01.2021, 18:53

    Замовив 4х10 л - ольха,черешня .дуб та суміш.
    Прислали НП, усе відповідає замовленню.
    Дякую.

  • Александр Аромат Дерева 30.05.2020, 10:24

    Здравствуйте, Анна. Свяжитесь пожалуйста с менеджером по номеру 0953327633 или 0680697377 и мы оформим заказ

  • Анна 29.05.2020, 19:42

    Нужна щепа

Написати відгук



×
Замовити зворотній дзвінок