Товари для копчення Блог Яку щепу краще використовувати для копчення м'яса, сала, риби, ковбаси?

Яку щепу краще використовувати для копчення м'яса, сала, риби, ковбаси?

Яку щепу краще використовувати для копчення м'яса, сала, риби, ковбаси?

Копченості мають неповторний смак і аромат завдяки просочуванню димом. І при холодному і при гарячому копченні важливу роль відіграє саме щепа для копчення. Від правильно підібраної щепи для копчення в більшій мірі і залежить кінцевий смак продукту, тому багато наших клієнтів просять пояснити їм - як вибрати щепу для копчення та яку щепу для якого продукту використовувати. У цій статті Ви точно знайдете відповідь на ці питання, а також дізнаєтесь деякі секрети, які застосовують професіонали, використовуючи щепу для копчення.

Як вибрати щепу для копчення?

Сьогодні є дуже багато різновидів щепи для копчення з різних порід дерев, а також різноманітні суміші для копчення, в яких змішані декілька видів щепи. Тому новачкам складно зорієнтуватися і правильно вибрати щепу для копчення. Є 3 критерії, за якими необхідно підбирати щепу:

  • Порода дерева;
  • Фракція щепи (стружки);
  • Вологість щепи.

Кожен досвідчений коптильщик знає, яка порода деревини підходить для того чи іншого продукту копчення. Найчастіше використовують вільху, бук, дуб, ясен, а також фруктові дерева: яблуню, вишню, черешню, грушу. Така щепа при тлінні дає дивовижно апетитний аромат і смак продукту.

Щоб продукт мав ще більш яскравий смак і аромат, гурмани рекомендують додавати невеликі гілочки, або ягоди ялівцю, лавровий лист або розмарин.

  • Фракція щепи (стружки)

Якщо Ви купуєте щепу для копчення, зверніть увагу на її фракцію. Щоб дим був рівномірним, а щепа тліла з однаковою швидкістю, необхідно купувати тільки однакову щепу, тобто однієї фракції. Ідеальним варіантом фракції щепи фахівці називають 6-12 мм. Тоді виділений дим буде просочувати продукт рівномірно з усіх боків. Для димогенераторів типу "Лабіринт" потрібна дрібна щепа, фракцією 0,3-1 мм.

  • Вологість щепи

Рекомендована вологість щепи для копчення - до 20%. Для нормального зберігання оптимальна вологість - 10-12%, таку щепу можна зберігати в герметичних пекетах. 

 

Де купити щепу для копчення в Україні

Купити якісну щепу для копчення в Україні можна в інтернет-магазині «Аромат дерева». Широкий вибір порід деревини допоможе підібрати Вам кращу щепу для копчення, а низька ціна допоможе ще і заощадити. Швидше переходьте в наш каталог і вибирайте будь-які товари для копчення, адже у нас є з чого вибрати

Коментарі

  • Олег 15.01.2021, 18:53

    Замовив 4х10 л - ольха,черешня .дуб та суміш.
    Прислали НП, усе відповідає замовленню.
    Дякую.

  • Александр Аромат Дерева 30.05.2020, 10:24

    Здравствуйте, Анна. Свяжитесь пожалуйста с менеджером по номеру 0953327633 или 0680697377 и мы оформим заказ

  • Анна 29.05.2020, 19:42

    Нужна щепа

Написати коментар



×
Замовити зворотній дзвінок