Чому лопається колагенова оболонка

Колагенові оболонки - одні з найбільш популярних оболонок для приготування домашньої ковбаси. Але незважаючи на цілий ряд переваг, є один великий недолік, через який багато ковбасників розчаровуються в даному виді ковбасних оболонок: вони лопаються.
Насправді колагенові оболонки дуже міцні і просто так не лопаються. Пошкодиться вони можуть в тому випадку, якщо були порушені вимоги до термообробки.
Причини чому лопаються колагенові оболонки
Даний вид оболонки не любить високих температур. Щоб ковбаса не лопнула, потрібно дотримуватися рекомендацій термообробки:
- Смаження. Максимальна допустима t при смаженні 90 ° С. При вищій температурі колаген руйнується. З цієї причини ковбаса в колагеновій оболонці не призначена для смаження на розпеченій сковороді. Якщо все ж необхідно підсмажити ковбаски в духовці чи на грилю - то перед цим потрібно проварити її до готовності.
- Варка. Допускається при температурі 85 ° С. Варити треба з поступовим підвищенням температури і ні в якому разі не доводячи до кипіння. Максимальна допустима температура не повинна перевищувати більше 85 ° С. Також варто розраховувати час варіння: 10 хв. на 1 см діаметра вироби.
- Запікання. Температура в духовій шафі також повинна підвищуватися поступово. Важливо щоб підвищення було повільним. Запікати ковбаски потрібно близько 1-1,5 години. Цього часу буде достатньо для підсихання і підсмажування верхнього шару фаршу. При цьому колагенова оболонка залишається цілою і неушкодженою.
Щоб на оболонці не з'являлися зморшки, рекомендується готовий ковбасний виріб охолодити під проточною водою до t 12-14 ° С в середині батона.
Відгуки
Поки немає коментарів