Товари для копчення Рецепти «Любительська» ковбаса

«Любительська» ковбаса

«Любительська» ковбаса

«Любительська» ковбаса з включеннями шпику має яскравий і пряний смак і пружну консистенцію. Вона відмінно підійде для сендвічів і бутербродів як швидкий перекус, виручить у приготуванні багатьох салатів і страв. Ділимося з вами рецептом приготування цієї смачної та соковитої ковбаси в домашніх умовах.

Інтернет-магазин "Аромат Дерева" надає не тільки матеріали для приготування, а й забезпечить Вас найкращим рецептом для приготування.

Складові

Свинина нежирна – 350 гр;

Яловичина нежирна – 400 гр;

Шпик – 250 гр;

Вода – 100-150 мл;

Комплексна суміш для Любительської – 1 упаковка (20 гр);

Харчовий фосфат – 2,5 гр;

Колагенова оболонка 60 мм або поліамідна оболонка 65 мм золото – 0,5-0,75 м;

Шпагат для обв'язки.

Eтапи приготування

Подрібнити окремо свинину та яловичину на м'ясорубці. Потім розкласти по різних пакетах і підморозити протягом 30-40 хв.

Збивати на блендері (куттері) спочатку яловичину, поступово додаючи у фарш воду, комплексну суміш та фосфат. Збивати до однорідності.

Після отримання тонкої емульсії з яловичини, коли температура фаршу в блендері досягає 6...8 °С, додають підморожену свинину для подрібнення.

Важливо! Необхідно постійно контролювати температуру фаршу, вона повинна перевищувати 11 °С. Якщо фарш перегріється, при термообробці може вийти набряк (бульйон під оболонкою), внаслідок чого ковбаса з великою ймовірністю буде сухою. Тому якщо температура підходить до критичної, зупиняйте подрібнення та охолоджуйте фарш. Щоб контролювати температуру, знадобиться термометр із металевим щупом.

Попередньо підморожений шпик нарізати на кубики 0,5-0,7 см. Перед додаванням до фаршової маси шпик ошпарити окропом. Потім охолодити його в холодильнику та додати у фарш. Цей прийом допоможе йому краще «триматися» і не випадати під час нарізування ковбаси.

Переходимо до наступного етапу – набивання та формування. Набивати варені ковбаси найкраще за допомогою ковбасного шприца або вручну в оболонку великого калібру. При набиванні через м'ясорубку можуть виникнути складності, є ризик перегрівання фаршу та порушення геометрії кубиків, тому що консистенція фаршу для варених ковбас досить рідка.

Обв'язуємо ковбасні батони шпагатом. Відправляємо до холодильника на добу на осадку. Перед термообробкою потрібно дістати ковбасу з холодильника та отеплити за кімнатної температури протягом 2-3 годин.

Термообробка: 

Закладаємо батони в духовку і доводимо температуру до 80 °С. Потім ставимо в піддон на дні ємність із окропом. Варимо парою при 80 °С протягом 60-80 хвилин. Потім встановлюємо термометр із щупом у контрольний батон для стеження за температурою. І при 85 °С доводимо до 69...72 °С усередині ковбаси.

Після цього перекладаємо ковбасу у крижану воду на 30-40 хвилин. Готові батони остудити при температурі 11...13 °С, протягом 6-12 годин.

Бажаємо приємного апетиту!

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар



×
Замовити зворотній дзвінок