М'ясний хліб

М'ясний хліб

М'ясний хліб - це ситна і ароматна закуска, яку легко приготувати в домашніх умовах. Для приготування м'ясного хліба знадобиться прямокутна форма для випічки, щоб було схоже за формою на буханку хліба. Таке блюдо можна приготувати не тільки з свинячого фаршу, а й з яловичого, курячого або суміші фаршів. Також можна додавати будь-яку начинку: гриби, овочі, сир, яйця і т.д.

Інтернет-магазин "Аромат Дерева" надає не тільки матеріали для готування, а й забезпечить Вас найкращим рецептом для приготування.

Складові

Свиняча грудинка або лопатка (жирність 35-40%) - 1 кг;

Вода крижана - 250 мл;

Нітритна сіль - 9 гр;

Сіль кухона - 9 гр;

Глюкоза - 1 гр;

Мускатний горіх - 0,3 гр;

Перець чорний мелений - 0,7 гр;

 

Eтапи приготування

М'ясо охолодити до +1...+4 ºС. Далі подрібнити охолоджене м'ясо за допомогою м'ясорубки через решітку 5 мм.

За допомогою блендера або м'ясорубки подрібнити сировину вдруге до консистенції емульсії, додаючи в фарш воду і суміш приправ.

Під час всього процесу емульгації потрібно стежити за температурою фаршевої маси. Вона не повинна перевищувати +12 ºС. Тому фарш потрібно охолодити перед подрібненням.

Якщо температура фаршу досягла +12 ºС, а емульсія ще не готова, то потрібно зупинити процес подрібнення і охолодити масу. Якщо перевищити поріг в +12 ºС, то є ризик отримання браку під час термообробки (сухий бродукт та бульйонний набряк).

Далі форму для запікання змастити олією і щільно викласти в неї готовий фарш. Дати постояти за кімнатної температури 3-4 години для отеплення.

Термообробка:

У духовці включити нижній, верхній тени та конвекцію.

Запікати при температурі 70 °С - 1 годину, потім підняти до 110 °С - 1 годину, підняти до 130 °С і довести до 68 °С усередині хліба.

Після цього витягнути хліб із форми, змастити яєчним білком і запікати при 150 °С-170 °С протягом 15-20 хвилин. Але це за бажанням.

Остудити хліб і можна подавати до столу.

Бажаємо приємного апетиту!

Відгуки

Поки немає коментарів

Написати відгук



×
Замовити зворотній дзвінок