М'ясний хліб
М'ясний хліб - це ситна і ароматна закуска, яку легко приготувати в домашніх умовах. Для приготування м'ясного хліба знадобиться прямокутна форма для випічки, щоб було схоже за формою на буханку хліба. Таке блюдо можна приготувати не тільки з свинячого фаршу, а й з яловичого, курячого або суміші фаршів. Також можна додавати будь-яку начинку: гриби, овочі, сир, яйця і т.д.
Інтернет-магазин "Аромат Дерева" надає не тільки матеріали для готування, а й забезпечить Вас найкращим рецептом для приготування.
Складові
Свиняча грудинка або лопатка (жирність 35-40%) - 1 кг;
Вода крижана - 250 мл;
Нітритна сіль - 9 гр;
Сіль кухона - 9 гр;
Глюкоза - 1 гр;
Мускатний горіх - 0,3 гр;
Перець чорний мелений - 0,7 гр;
Eтапи приготування
М'ясо охолодити до +1...+4 ºС. Далі подрібнити охолоджене м'ясо за допомогою м'ясорубки через решітку 5 мм.
За допомогою блендера або м'ясорубки подрібнити сировину вдруге до консистенції емульсії, додаючи в фарш воду і суміш приправ.
Під час всього процесу емульгації потрібно стежити за температурою фаршевої маси. Вона не повинна перевищувати +12 ºС. Тому фарш потрібно охолодити перед подрібненням.
Якщо температура фаршу досягла +12 ºС, а емульсія ще не готова, то потрібно зупинити процес подрібнення і охолодити масу. Якщо перевищити поріг в +12 ºС, то є ризик отримання браку під час термообробки (сухий бродукт та бульйонний набряк).
Далі форму для запікання змастити олією і щільно викласти в неї готовий фарш. Дати постояти за кімнатної температури 3-4 години для отеплення.
Термообробка:
У духовці включити нижній, верхній тени та конвекцію.
Запікати при температурі 70 °С - 1 годину, потім підняти до 110 °С - 1 годину, підняти до 130 °С і довести до 68 °С усередині хліба.
Після цього витягнути хліб із форми, змастити яєчним білком і запікати при 150 °С-170 °С протягом 15-20 хвилин. Але це за бажанням.
Остудити хліб і можна подавати до столу.
Відгуки
Поки немає коментарів