Українська смажена ковбаса

Українську смажену ковбасу люблять усі без винятку, за її неповторний аромат і смак. Завдяки цьому вона популярна далеко за межами батьківщини. За класичним рецептом це блюдо готується тільки з натуральних продуктів і спецій. А обов'язковий в ковбасі часник додасть пікантності і підкреслить оригінальний смак і аромат. Приготувати цю ковбасу можна як в духовці, так і на сковороді.
Пропонуємо розпочати готування смачної домашньої ковбаси по-українськи разом з нами!
Інтернет-магазин "Аромат Дерева" надає не тільки матеріали для готування, а й забезпечить Вас найкращим рецептом для приготування.
Складові
- Грудинка свиняча – 2 кг
- Сіль кухонна – 30 гр
- Часниковий перець – по вкусу
- Оболонка черева свинячі – 3 м
- Шпагат лляний – 2 м
Eтапи приготування
М'ясо порубати ножем на шматочки, приблизно 5х5 мм, або подрібніть на крупній решітці м'ясорубки. Додайте у фарш сіль і часниковий перець. Або додайте вже готову приправу для Української смаженої ковбаси. Добре перемішайте протягом 5-10 хв. Якщо маса виходить занадто сухою, можна додати 1/3 склянки води. Для кращого дозрівання можна поставити масу на ніч в холодильник.
Свинячу череву перед набиванням потрібно замочити у воді і промити від солі проточною водою як зовні, так і зсередини.
Набийте фаршеву масу в оболонку. У цьому вам допоможе спеціальна насадка для м'ясорубки або ковбасний шприц. Не набивайте занадто щільно і обов'язково зав'яжіть на міцний вузол край ковбаски.
Далі поверніть спіраллю і обв'яжіть шпагатом хрест-навхрест. Проткніть оболонку голкою в декількох місцях по всій довжині, щоб виходив зайвий пар і оболонка не лопнула.
Помістіть ковбасу в форму або фольгу, щоб вона готувалася у власному соку. Запікайте ковбасу в духовці при температурі 150 ° С, протягом 25-40 хв.
Як варіант, замість духовки можна обсмажити ковбаски на сковороді.
Відгуки
Поки немає коментарів