Товари для копчення Рецепти Рецепт приготування Дрогобицької ковбаси

Рецепт приготування Дрогобицької ковбаси

Рецепт приготування Дрогобицької ковбаси

У нашому сьогоднішньому рецепті ми будемо готувати по ДСТУ. Щоб у вас, вийшло також смачно, ОБОВ'ЯЗКОВО дотримуйтесь норм і послідовностей. Особливістю є те, що фарш готується з великих шматочків м'яса. «Дрогобицька ковбаса» - бренд популярного м'ясного виробу в Україні, який був створений в Дрогобичі на поч. 60-х рр. ХХ ст. Ковбасний виріб спочатку був призначений для високопоставлених осіб Києва, Кремля, для міністерств за часів СРСР.

Інтернет-магазин Аромат Дерева надає не тільки матеріали для готування, а й забезпечить Вас найкращим рецептом для приготування.

Складові

1. Свинячий окіст нежирний - 1 кг.

2. Сіль нітритна - 20 г.

3. Перець чорний - 2 г.

4. Перець духм'яний - 1 г.

5. Тмін - 2 г.

6. Часник свіжий - 6 г.

7. Цукор - 2 г.

8. Вода сильно охолоджена - 130 г.

9. Фосфат харчовий - 1,5 2 г.

10. Оболонка колагенова 50 мм.

В наявності готова приправа

Eтапи приготування

Попередньо свинячий окіст потрібно нарізати шматочком 2*3 см, засолити в 20 г. нітритної солі на 2-3 доби при температурі + 2-4°С.
Перед помолом 150 грамів м'яса потрібно залишити в морозилці на 40 хвилин.

Іншу частину цей час тримаємо в холодильнику.
Нежирну сировину перемелюємо в м'ясорубці з решіткою (4-5 мм).

 

Ретельно перемішуємо фарш кілька хвилин до утворення білкових ниток. Потім засолені шматочки додаємо в готовий фарш, додаємо наші спеції (фосфат, цукор, роздавлений часник) наливаємо 130 грамів дуже холодної води. Вимішуємо 8-10 хвилин до потрібної консистенції (вода повинна повністю змішатись), НЕ перегріваючи більше + 10°С.

 

Після, залишаємо нашу сировину в холодильник на 1-1,5 години при температурі +2-4°С.
Готову масу набиваємо в шприц або м'ясорубку, без ножа, якщо немає то наповнюємо в ручну.

Відправляємо нашу ковбасу на осадку в прохолодне місце до + 12°С. на 6-8 годин.
Після осадки перевішуємо в місце з кімнатною температурою на 3-4 години.

 

Термообробка:

1. Обсихання протягом 10 хвилин при температурі 60°С.
2. Обсмажування при 90°С до досягнення 58-60°С всередині батона.
3. При 80°С. з окропом нижче в піддоні до 68-70°С всередині.

Охолоджуємо проточною водою 15-20 хвилин. Після чого відправляємо в холодильник до повного охолодження.

З повагою команда інтернет-магазину Аромат Дерева

Бажаємо приємного апетиту!

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар



×
Замовити зворотній дзвінок