Рецепт для приготування найсмачнішої Московської ковбаси.

Рецепт для приготування найсмачнішої Московської ковбаси.

У нашому сьогоднішньому рецепті ми будемо готувати по ДСТУ. Щоб у вас вийшло також смачно, ОБОВ'ЯЗКОВО дотримуйтесь норм і послідовностей.

Інтернет-магазин Аромат Дерева надає не тільки матеріали для готування, а й забезпечить Вас найкращим рецептом для приготування.

Складові

1. Яловичина вищого ґатунку- 750 г.

2. Шпик свинячий хребтовий - 250 г.

3. Сіль нітритна - 19г.

4. Перець чорний молотий - 1 г.

5. Перець чорний подрібнений - 1 г.

6. Кардамон - 1 г.

7. Цукор - 2 г.

8. Вода крижана/підморожена - 100 г.

9.Оболонка колагенова 40-50 мм.

В наявності набір з сумішшю спецій для Московської ковбаси.

Eтапи приготування

Яловичину попередньо:

Нарізаємо невеликими шматочками під м'ясорубку.

Засолюємо з розрахунку 19 г на кілограм сировини і ставимо в темне холодне місце на 2-3 доби.

Перед перемелюванням, яловичину потрібно залишити в морозилці на 1-2 години.

 

Свинячий шпик потрібно заморозити й нарізати на дрібні кубики 4*4 мм. 

 

Підморожене м'ясо пропускаємо через найдрібнішу м'ясорубку (2-5 мм).

Готовий фарш перемішуємо зі спеціями та підмороженої водою.

Перемішуємо фарш з нарізаним шпиком до 5 хвилин, не перегріваючи більше +10°С.

Готову масу залишаємо в холодильнику на 1,5-2 години.

 

Оболонку замочуємо в теплій воді +35°С на 15 хвилин.

Перед набиванням ретельно виганяємо повітря з оболонки та починаємо наповнювати.

 

Сформований батон залишаємо на осадку в холодильнику або іншому прохолодному місці на 10-12 годин.

Після осадки переміщуємо наш батон в кімнатну температуру на 3-4 години.

 

Термообробка:

1. При 60°С до 30°С всередині.

2. При 90°С до 60°С всередині.

3. При 80°С з окропом нижче в піддоні до 68-70°С всередині.

При бажанні ковбасу можна прокоптити холодним димом, протягом 2-3 годин.

Промивання холодною проточною водою 15-20 хвилин. Після чого відправляємо в холодильник до повного охолодження.

З повагою команда інтернет-магазину Аромат Дерева

Бажаємо приємного апетиту!

Відгуки

  • Віталій 04.07.2023, 06:16

    Це не оригінальний рецепт. Це"підробка. А де конина і скільки її було в самому першому варіанті?

Написати відгук



×
Замовити зворотній дзвінок