Які спеції підходять до м'ясних виробів? Наш ТОП 10

Які спеції підходять до м'ясних виробів? Наш ТОП 10

Спеції — як вид добавок в готову або сиру їжу, існує вже сотні років. У м'ясні страви прянощі почали додавати одні з найперших, помітивши дві особливості: по-перше, вони вигідно відтіняють смак м'яса, а по-друге, м'ясо, приготоване зі спеціями, довше не псується. Добре помітна тенденція — чим південніше, тим більше спецій використовується при готуванні м'яса. Пов'язано це з тим, що на півдні зростає більше різновидів пряних трав, і з тим, що в теплому кліматі складніше зберегти свіжість м'яса.

Так які ж прянощі вибрати?

1. Чорний, зелений і білий перець горошком. Це самі універсальні приправи, які можна використовувати окремо або з іншими спеціями. У молотому вигляді перець може використовуватися при смаженні м'яса, приготуванні шашлику або запіканні. Варять м'ясні бульйони з додаванням перцю горошком. Гострі перці додають до готових страв з м'яса.

2. Часник свіжий або сушений, підходить до м'яса і птиці. Оскільки запах часнику досить сильний, то він займатиме домінуюче положенне в ароматі. До м'ясних страв з часником після готовності краще додавати свіжу зелень.

3. Базилік — універсальна приправа з насиченим смаком і ароматом, у свіжому, сушеному або у вигляді соусу підходить до будь-якого м'яса. Добре поєднується з гострими спеціями.

4. Гірчичне насіння — гостра спеція з солодким присмаком, що надає незвичайний смак тушкованого м'яса та особливо страв з курячих або яловичих субпродуктів.

5. Паприка — ароматна, яскрава спеція червоного кольору. Поєднує в собі солодкуватий смак і легку ноту гіркуватості.

6. Шафран — цінна пряність з вишуканим смаком, що надає стравам яскравий помаранчевий колір. У м'ясній кухні найчастіше використовується для приготування плову, соусів.


7. Куркума — недорогий замінник шафрану. Куркуму можна додавати до м'яса птиці або свинині разом з часником і гострим перцем.

8. Каррі — це індійська суміш прянощів, ідеальна для страв з баранини, курки або індички.

9. Орегано  - запашна трава, що надає м'ясним стравам чудовий аромат. Найкраще аромат орегано розкривається в стравах з рубленого м'яса. Орегано — негостра пряність, вона добре поєднується разом з чорним перцем

10.Кумин або зіра — ароматне насіння, спеція, застосовується для приготування м'ясних начинок, гарно поєднанується з барбарисом. 

Купити спеції можна в цьому розділі. Там ви зможете підібрати все, що потрібно для приготування як мя'сних страв, так і багатьох інших.

Відгуки

Поки немає коментарів

Написати відгук



×
Замовити зворотній дзвінок