Товари для копчення Блог Які спеції підходять до м'ясних виробів? Наш ТОП 10

Які спеції підходять до м'ясних виробів? Наш ТОП 10

Які спеції підходять до м'ясних виробів? Наш ТОП 10

Спеції — як вид добавок в готову або сиру їжу, існує вже сотні років. У м'ясні страви прянощі почали додавати одні з найперших, помітивши дві особливості: по-перше, вони вигідно відтіняють смак м'яса, а по-друге, м'ясо, приготоване зі спеціями, довше не псується. Добре помітна тенденція — чим південніше, тим більше спецій використовується при готуванні м'яса. Пов'язано це з тим, що на півдні зростає більше різновидів пряних трав, і з тим, що в теплому кліматі складніше зберегти свіжість м'яса.

Так які ж прянощі вибрати?

1. Чорний, зелений і білий перець горошком. Це самі універсальні приправи, які можна використовувати окремо або з іншими спеціями. У молотому вигляді перець може використовуватися при смаженні м'яса, приготуванні шашлику або запіканні. Варять м'ясні бульйони з додаванням перцю горошком. Гострі перці додають до готових страв з м'яса.

2. Часник свіжий або сушений, підходить до м'яса і птиці. Оскільки запах часнику досить сильний, то він займатиме домінуюче положенне в ароматі. До м'ясних страв з часником після готовності краще додавати свіжу зелень.

3. Базилік — універсальна приправа з насиченим смаком і ароматом, у свіжому, сушеному або у вигляді соусу підходить до будь-якого м'яса. Добре поєднується з гострими спеціями.

4. Гірчичне насіння — гостра спеція з солодким присмаком, що надає незвичайний смак тушкованого м'яса та особливо страв з курячих або яловичих субпродуктів.

5. Паприка — ароматна, яскрава спеція червоного кольору. Поєднує в собі солодкуватий смак і легку ноту гіркуватості.

6. Шафран — цінна пряність з вишуканим смаком, що надає стравам яскравий помаранчевий колір. У м'ясній кухні найчастіше використовується для приготування плову, соусів.


7. Куркума — недорогий замінник шафрану. Куркуму можна додавати до м'яса птиці або свинині разом з часником і гострим перцем.

8. Каррі — це індійська суміш прянощів, ідеальна для страв з баранини, курки або індички.

9. Орегано  - запашна трава, що надає м'ясним стравам чудовий аромат. Найкраще аромат орегано розкривається в стравах з рубленого м'яса. Орегано — негостра пряність, вона добре поєднується разом з чорним перцем

10.Кумин або зіра — ароматне насіння, спеція, застосовується для приготування м'ясних начинок, гарно поєднанується з барбарисом. 

Купити спеції можна в цьому розділі. Там ви зможете підібрати все, що потрібно для приготування як мя'сних страв, так і багатьох інших.

Коментарі

Поки немає коментарів

Написати коментар



×
Замовити зворотній дзвінок